Improvisatie theater

DE HAROLD

Eén woord uit het publiek, daaraan hebben de acteurs genoeg om een avondvullend theaterstuk te brengen. Hiermee start elke acteur zijn eigen verhaal. Tijdens de voorstelling groeien deze aparte “verhalen” naar elkaar toe. Er worden relaties gecreëerd, associaties gemaakt, herinneringen opgehaald… Na ongeveer een uur valt de puzzel in elkaar. Met de Harold speelt Quicksilver de langstlopende long form improvisatie-format in Vlaanderen.

Impro Academie

Durft jij de uitdaging uit om zonder voorbereiding op een podium te staan? Geef je zelfvertrouwen een boost en laat je begeleiden. In onze Impro Academie leer je de kneepjes van het vak en helpen de trainers je je eigen stijl te ontdekken.

2 wekelijks trainen de diverse groepen met diverse lesgevers.
Wat De Marcellen, Sids en Shuffels kunnen, laten ze graag zien op hun toonmomenten in januari en mei.

 de volgende toonmomenten zijn in mei 2019..

The Marcel

The Marcel

In 2015 startte de Impro Academie op. Al snel groepeerden ze zich onder de naam: de Marcel. De inspiratie voor hun naam haalden ze bij de buren (de Brandweerkazerne). Marcel werd vaak afgeroepen door de luidsprekers van de brandweerkazerne. Hij bleek een veel gevraagde man te zijn. Bijna automatisch zat er in elke scene een Marcel: Ridder Marcel, Bakker Marcel, Piraat Marcel… De Marcel was geboren!
Dat de Marcellen tijdens voorstellingen dan ook een Marcelleke dragen, is een goed bewaard geheim.

SIDS

SIDS

De SIDS begonnen aan hun improvisatie avontuur in 2016. Toen ze als locatiesuggestie vaak ‘de sauna’ kregen toegeroepen door het publiek en veel improvisatoren de voorkeur hebben om een scene al “schuppend” te beginnen wanneer ze geen inspiratie hebben, werd hun naam al snel realiteit. De “SIDS” (alias Schuppen In De Sauna)  waren een feit. Dat impro mensen bindt is geweten. …Dit team blijft soms al eens plakken. Het licht gaat pas uit als de laatste SIDS zijn schup aan de kant heeft gezet!
The Shuffles

The Shuffles

Impro werkt aanstekelijk… en zo startte nog een groep enthousiaste improvisatoren op. Switchen tussen personages, tijdsperiodes, accenten. De jongste lichting, ‘The  Shuffles’, waagden zich aan hun eerste optreden in 2018. Ze genieten nog steeds na van de adrenalineboost.  Wat ze ervan vonden: “Wanneer doen we dit opnieuw?” De groep werd ondertussen versterkt met extra enthousiaste en creatieve personen: the Shuffles 2.0 gaan ervoor!

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze improvisatie activiteiten en voorstellingen?